I’m with the band!

Daarmee bedoel ik: I’m with you, not against you.
Net als mijn vriend, die ik vandaag aan je ga voorstellen. Die heeft ook het beste met je voor, alleen geloof je dat misschien nog niet. Of misschien ga je het wel nooit geloven en in dat geval moet je het maar gewoon van me aannemen. Net als dat ik van jou aanneem dat dat muzikantenleven echt heel hard werken is, want heus…ik geloof je.

Mijn vriend dus. De kettlebell.
Als het goed is haal je hier geen heel bijzonder geluid uit. Het staat stoer on stage, maar daar heb je niks aan (in het donker zie je hem toch niet), en hoewel hij wat weg heeft van een skippybal, zal hij je ook echt niet van de ene naar de andere plek brengen, dus houd vooral je chauffeur nog even te vriend.

En toch zou mijn kleine krachtpatser van een vriend een vaste plek in je gear-list moeten krijgen. Of wanneer je het echt teveel moeite vind om hem mee te slepen (watje!), zou hij op z’n minst een prominente plek op je rider moeten hebben.

Wat heb je er dan wel aan?
Wel nu, een heleboel natuurlijk! Je denkt toch niet echt dat ik 10 minuten ga besteden aan de introductie van een tool die je het beste kan laten verstoffen in de kast? Kom op zeg! Ik heb wel betere dingen te doen.

De Kettlebell kan ervoor zorgen dat jij in 1,5 uur per week. (rustig, die mag je opdelen in drieën…voor de snel afgeleide onder ons) een mooier en sterker lichaam krijgt, je uithoudingsvermogen verbeterd, je coördinatie verbeterd en daarmee je functioneren op en naast het podium effectief kan optimaliseren.
In het kort:
Ben je bassist? Versterk je rug.
Ben je zanger? Vergroot je longinhoud.
Ben je licht man? Verbeter je schouderstabiliteit.
Ben je drummer? Verbeter je stamina.
Ben je manager? Get a job! Oh nee, zorg ervoor dat die uren achter de computer en op de vrijdagmiddagborrel niet zichtbaar worden op heuphoogte.

Kettlebell training is een van de meest effectieve en efficiënte trainingen die je kunt doen.
In slechts 3 keer 30 minuten per week is enorme progressie mogelijk en het mooie is dat je er in principe niet eens de deur voor uit hoeft. Tenzij je techniek zo beroerd is dat je met de schatjes gaat gooien, maar dan is er in de sportschool eigenlijk ook geen redden meer aan.
Een Kettlebell is mobiel. Je gooit hem in je auto of busje en je kunt overal waar een paar vierkante meter ruimte is een volledige workout neerzetten. Dat kan dus je huiskamer zijn, maar ook de kleedkamer van de zaal waar je die avond staat of de eetruimte van de studio waar je al een paar weken als holbewoner vertoefd.
Over holbewoner gesproken. Een beetje aan je voeding werken kan geen kwaad. Eet als een holbewoner en je progressie en prestaties zullen nog verbazingwekkender zijn.
Hoe dan? Niet alles tegelijk. Caveman diet…google maar…hebben we het er de volgende keer over. Want wie ooit heeft bedacht dat gezond eten gepaard moet gaan met Optimel, Coke Zero en light pindakaas heeft het ook niet helemaal begrepen.
En nee, meneer Rockster met je 15 bier en tankstation diner, jij snapt er ook geen donder van, maar ik zal je met uiterste voorzichtigheid benaderen.

Goed, terug naar de Kettlebell.

Ik ga je nu niet de hele geschiedenis van de Kettlebell uit de doeken doen. Vind je het leuk om wat meer te weten, dan moet je vooral hier eens kijken.
Ik laat het even bij een laatste shameless plug voor de Kettlebell en waarom hij juist voor iemand ut de muziekindustrie (of de entertainment industrie an sich) van onschatbare waarde is. Let wel, hierbij ga ik ervan uit dat jij je leven, lichaam en carrière van onschatbare waarde vind. Wellicht een onterechte aanname, maar daar ga ik het de volgende keer ook nog eens met je over hebben.

De kettlebell is je ideale sparringpartner omdat:
– Hij mobiel is en je hem dus (bijna) altijd mee kan nemen en kan gebruiken.
– Hij multi-inzetbaar is. Je gebruikt hem voor het doel dat jij nastreeft. Dat kan een heel pakket zijn ( bijvoorbeeld verbeteren van conditie, uiterlijk, kracht), of dat kan specifiek zijn (versterken onderrug).
– Hij effectief en efficiënt is. Met 3 keer per week een klein half uur werk boek je al enorme progressie.
– Hij geen ingewikkelde gebruiksaanwijzing heeft en je er geen gym voor nodig hebt.
– Kettlebellen anders is dan anders. Wanneer je je normaalgesproken snel verveeld in de gym, zal er een wereld voor je opengaan.
– Kettlebellen best stoer is. Ik persoonlijk zie liever een bezweet mannenlichaam in de weer met een kettlebell, dan een hijgende hernia op een loopband. Maar dat is persoonlijk.

Ga eens opletten, kijk eens om je heen. Je ziet dat mijn vriendje steeds vaker in het straatbeeld opduikt. Soms wordt hij door zijn eigenaar niet helemaal correct behandeld. Ik wil je dan ook aanraden om altijd even iemand te raadplegen voor de juiste techniek voordat je in het wilde weg gaat slingeren.
Als je weer eens een gladiool met zo’n kogel in de weer ziet, vraag dan eens wat trainen met de kettlebell voor diegene heeft gedaan, en nog steeds doet. Of vraag niks, kijk en loop door. Mag ook. Ik weet dat niet iedereen zo praatgraag is als ik.
Maar mocht je nou ook maar een beetje enthousiast zijn geworden, of je afvragen of dat wel iets voor jou is, dat Kettlebellen…deze mensen willen je met alle liefde een stukje verder helpen.

Marlieke Theloosen About Marlieke Theloosen

Ik ben iemand van extremen.
Ik ben een beetje gestoord, maar wel van de categorie Prettig.
Ik heb idealen en ambities en ik heb een hekel aan regels.
Ik wil je helpen, maar ik vertik het om je handje vast te houden.
Ik ben een beetje Betty Page en een beetje moeder Theresa.
Ik hou van Rock 'n Roll en van worteltjes.
Ik hou van Cocktails en Kettlebells.
...
I'm a healthfreak. I'm a music lover...and I perfectly know how to blend them.
I prefer my cocktail with just a sniff of carbs, some fatty's and a bunch of protein, shake it with some sweat and heavy metal and serve on the rocks!!
...
Personal Trainer met een BA in Music Management...dat ben ik.

Speak Your Mind

*