So you wanna be like Elvis?

Be an incredible artist…

Get rich…

Marry a hot chick…

Eat burgers…

Get fat…

 

And die???!!

 

Waarom zou jij je nou druk gaan maken om de juiste work out? Waarom het hanteren van een bepaald voedingspatroon? Waarom überhaupt stilstaan bij je levensstijl?

Ik heb het niet over het volgen van een Sonja Bagger dieet. Want sommigen van jullie zullen best eens de uitdaging aangegaan zijn om een paar kilo te verliezen. En met een dergelijke aanpak als die van mevrouw Bagger, weet ik zeker dat je er veel plezier aan hebt beleefd! (insert sarcasm).

Ik geef toe, zelfs wanneer je probeert een beetje bewust te leven wordt het je niet makkelijk gemaakt. Light pindakaas, Optimel, Becel Pro Activ…allemaal heel verantwoord toch?

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Je bammetje lekker dik besmeren met pindakaas en een goed glas mierzoete yoghurtdrink, zonder je lichaam teveel schade toe te dienen. Helaas, het is ook te mooi om waar te zijn. Kijk zelf maar. Maar ik waardeer je poging enorm.

En dan is er natuurlijk nog die kleine groep (toch?) mensen die het allemaal echt niks kan schelen. 15 Bier en een vette hap van de Febo…post-show food noemen ze dat. Je hebt hard gewerkt, veel gezweet. Je bent bewonderd, toegejuicht of uitgefloten. Het is laat en de dag begint morgen pas na het middaguur. Wie doet je wat?

Ik heb er ervaring mee. Je hebt gelijk…niemand die je wat doet. Het is prima zo. Voor nu…

 

Waarom zou jij, met je drukke, spannende, bevredigende, histerische maar geweldige leven gaan zoeken naar momenten van rust? Sleep when you’re dead is het credo. Enjoy it while it lasts..het zou zomaar afgelopen kunnen zijn. Dat zou zomaar kunnen ja.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben geen moeder Theresa. Ik zal het nog mooier maken, terwijl ik dit zit te schrijven ben ik in het gezelschap van de Heartbeat. Een overheerlijke cocktail van de mannen van Bar Americain in Amsterdam.

Ik hou van een drankje. Toegegeven, ik houd minder van die vette hap, en misschien scheelt dat. Daarnaast doe ik intensief aan krachttraining en beperk ik mijn ‘Heartbeats’ tot een minimum. Dat wil zeggen, in de sportschool zorgen ze ervoor dat ik regelmatig uitgeteld over m’n gewichtstang hang, maar in de alcoholische variant zorg ik ervoor dat ik nog naar huis kan sprinten mocht het ineens keihard gaan regenen. Wat een paar dagen geleden het geval was na een avondje borrelen zonder jas..maar dat terzijde.

Wat ik duidelijk probeer te maken is dat er in elk geval één ding van essentieel belang is in ieders leven. Of je nou huisvrouw, hardwerkende moeder, stay-at-home-dad, advocaat of muzikant bent…we hebben allemaal een zekere mate van balans nodig.

Je carrière is belangrijk. Je familie, gezin of sociale omgeving is belangrijk. Je bankrekening is belangrijk. Je imago is belangrijk. Je uiterlijk is belangrijk. De opwarming van de aarde is belangrijk. De aankomende verkiezingen zijn belangrijk. En jijzelf bent eigenlijk ook best belangrijk. Of niet?

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze het gevoel hebben dat ze alles onder controle hebben? Dat ze voldoende tijd kunnen besteden aan de dingen waar ze tijd aan willen besteden. Dat ze gelukkig zijn met de hoeveelheid werk én de hoeveelheid sociale activiteiten én de hoeveelheid bankrekening én de hoeveelheid adem wanneer ze de trap oplopen én de hoeveelheid me-time én…snap je waar ik heen wil?

Niet álles kan. Maar wil je zoveel mogelijk kunnen, dan is de juiste balans essentieel om het vol te houden én om het leuk te houden. Ik noem het de balans tussen body, mind en career.

Het is niet mogelijk optimaal te presteren in je werk, wanneer je lichaam achterblijft. Het is niet mogelijk een effectieve work-out in je drukke schema te plannen wanneer je je hoofd nooit eens rust gunt. Het is niet lang leuk om twintig uur per dag te rennen. Het is niet mogelijk om te leven wanneer er sprake is van een disbalans op één van deze gebieden. En bij het woord leven ga ik er in dit geval ook nog eens vanuit dat dat een leven van kwaliteit is, en liefst langer duurt dan 50 jaar.

Het leven in de muziek is bijna als het leven van een top-atleet: hectisch, onregelmatig en je moet altijd klaar zijn om te presteren wanneer dat van je gevraagd wordt. Als jij er een paar keer een zooitje van maakt, zijn er voor jou 10 anderen die het leuk doen op het podium. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen achter de schermen. Die mensen die het hele circus mogelijk maken en net zo hard door elkaar gerammeld worden door de business waar ze in zitten.

Zeg nou zelf..zou je zelf niet graag over 25 jaar nog kunnen genieten van alles wat je nu meemaakt en wat er nog op je pad gaat komen? Je prestaties verbeteren? Een omgeving creëren die blijvend is? Of ben je zo onzeker over je kwaliteiten dat je écht denkt dat het morgen afgelopen kan zijn? Laat je je echt leven door de mensen die zeggen dat een burn-out de weg naar blijvend succes is? Kut voor je!

Kijk, zo dramatisch hoeft het natuurlijk helemaal niet te zijn. Ik wil alleen dat je nog eens stilstaat bij jezelf. Met de namen van Whitney, Michael, Amy, Kurt (Wie is de volgende? Ik denk dat Rihanna een goede kans maakt!) nog vers in het geheugen, denk ik dat het anders kan.

Bekijk dit eens als je wilt, en ga eens na: Waar sta ik over 25 jaar?

Hoeft niet lang te duren. Ik weet het, je hebt het druk.

 

Marlieke Theloosen About Marlieke Theloosen

Ik ben iemand van extremen.
Ik ben een beetje gestoord, maar wel van de categorie Prettig.
Ik heb idealen en ambities en ik heb een hekel aan regels.
Ik wil je helpen, maar ik vertik het om je handje vast te houden.
Ik ben een beetje Betty Page en een beetje moeder Theresa.
Ik hou van Rock 'n Roll en van worteltjes.
Ik hou van Cocktails en Kettlebells.
...
I'm a healthfreak. I'm a music lover...and I perfectly know how to blend them.
I prefer my cocktail with just a sniff of carbs, some fatty's and a bunch of protein, shake it with some sweat and heavy metal and serve on the rocks!!
...
Personal Trainer met een BA in Music Management...dat ben ik.

Speak Your Mind

*